Jocurile Olimpice de la Rio au fost monitorizate cu soluții IP Dahua

În cadrul Jocurilor Olimpice, bunăstarea cetățenilor, a participanților și a proprietăților reprezintă un interes major atât în timplul planificării evenimentului cât și în timpul competițiilor. Jocurile Olimpice din 2016 ce au avut loc în Rio de Janeiro au atras peste 1.17 milioane de vizitatori, dintre care cca. 500.000 au venit din alte țări special pentru acest eveniment.

Pentru acest eveniment au fost comercializate bilete cu o valoare de 7.5milioane de dolari pentru spectatorii ce au fost să-i vadă în competiție pe cei peste 10.500 de sportivi. Paza și protecția vizitatorilor a fost asigurată de peste 85.000 de profesioniști, iar bugetul total pentru securitatea evenimentului a fost de 895 de milioane de dolari.

Provocări

Pentru a asigura un mediu sigur pentru Jocurile Olimpice, oficialii guvernului de la Rio de Janeiro au dorit o soluție complexă de supraveghere video pentru a monitoriza zonele ample atât din interiorul cât și din exteriorul Parcului Olimpic - Copacabana, Maracanã, Deodoro și Barra da Tijuca. Alte locuri ce au trebuit monitorizate au fost Stadionul Olimpic, Sambodromo, Centrol Olimpic BMX Maracanãzinho, Arena de Volei de pe plajă, Satul Olimpic și Paralimpic cât și căile de acces înconjurătoare. Acestea din urmă au fost utilizate exclusiv de către oficiali, atleți și reprezentanți ai presei oficiale.

Proiectul pentru securitatea Jocurilor Olimpice a necesitat camere de înaltă rezoluție cu funcții inteligente pentru analiză video, specificații cheie pentru monitorizarea de evenimente cu un flux mare de trafic pietonal.

Soluția aleasă

Oficialii guvernului au optat pentru soluția IP propusă de Dahua Technology deoarece a îndeplinit toate cerințele licitației și a oferit cea mai înaltă performanță.

Dahua a furnizat pentru acest proiect 1823 de camere IP dome HD și Speed dome-uri cu zoom optic de 30x. Acestea au fost amplasate în poziții strategice, unde personalul de securitate a putut monitoriza complexul olimpic. Feed-ul video a fost transmis printr-o rețea privată către centrele de monitorizare din cadrul Parcului Olimpic și către Centrul de Operațiuni din Rio de Janeiro. De aici persoanele și obiectele au putut fi identificate în mod clar, în scopul unei protecții sporite a sportivilor și a vizitatorilor.

jocuri olimpice 2016 dahua
dahua rio 2016

Soluția de securitate complexă oferită de către Dahua a ajutat autoritățile în identificarea de urgențe medicale, a actelor de vandalism și a altor evenimente ce au necesitat intervenții de specialitate.

Sistemul de supraveghere video a fost proiectat pentru a captura imagini HD de calitate. Camerele alese au dispus de tehnologii avansate, având funcții inteligente încorporate cum ar fi trimiterea de alerte către centrul de monitorizare în cazul detecției de obiecte abandonate sau lipsă precum și accesarea de către persoane neautorizate a unor zone private. De asemenea, acestea au suportat și streaming multiplu, fapt ce a permis ca imaginile să fie înregistrare și monitorizate la rezoluție înaltă în timp real. Astfel, operatorii au avut o vizionare clară și bine definită atât a redărilor live cât și a înregistrărilor.

Beneficii

Pe lângă produsele de supraveghere video, Dahua a contribuit la securitatea Jocurilor Olimpice oferind suport tehnic și comercial, incluzând trainingul operatorilor și managementul setărilor ce au trebuit ajustate în decursul evenimentului. Compania a coordonat și un parteneriat între integratori și organizatori, pentru o compatibilitate sporită între camere și platformele terțe implementate în acest proiect.

Echipamentele puse la dispoziție de către Dahua Technology au fost impecabile de-a lungul intregii operațiuni. Calitatea imaginilor lor este mult mai bună în comparație cu alte branduri. Așteptăm cu nerăbdare noi oportunități de colaborare cu Dahua în viitor.", a declarat Thompson Peixoto, ofițer de securitate din cadrul Primăriei Rio de Janeiro.
instalare ptz dahua jocuri olimpice rio
management solutie dahua