Centrul Arab din Dubai este securizat prin soluții IP Megapixel

Centrul Arab, localizat în sud-estul Dubaiului, este un centru comercial și de divertisment destinat localnicilor și turiștilor. Având o suprafață totală de peste 80.000m2, Centrul Arab găzduiește peste 200 de magazine de renume specializate în vânzarea cu amănuntul, variind de la magazine de îmbrăcăminte, decorațiuni, electronice, Hypermarketul LuLu precum și un cinema city.

Securitatea acestui centru comercial a reprezentat o prioritate pentru administratori deoarece au dorit să asigure companiilor de retail o platformă de afaceri bună și o experiență de shopping confortabilă și sigură pentru clienți. Astfel, lupta împotriva furturilor și abordarea situațiilor de urgență într-un spațiu atât de vast au reprezentat lucruri ce au ridicat probleme. În același timp, a trebuit luat în calcul și faptul că fiecare spațiu a avut cerințe specifice; de exemplu depozitele, intrările și ieșirile, sunt spații cu cerințe diferite față de alte zone din mall.

centrul-arab-solutii-ip

Cerințele din partea acestui proiect au fost cele de bază: imagini clare și bine definite; apoi, camere integrate în decor și nu în ultimul rând, sistem stabil și sigur. Soluția propusă de Dahua le-a depășit cu mult pe cele propuse de alte nume mari, fiind o soluție video completă și complexă, ce a inclus camere IP megapixel, dispozitive de stocare a datelor cât și un sistem central de management. Au fost instalate 342 de camere IP de 2 megapixeli Eco-savvy cu modele adaptate fiecărei situații în parte.

Funcția WDR folosește algoritmul dezvoltat de către Dahua Technology pentru a asigura o performanță mai bună a imaginii, lucru vital mai ales pentru vremea din Dubai. Lumina puternică a soarelui este prezentă pe tot parcursul anului, ceea ce înseamnă ca este o necesitate instalarea de camere cu WDR la intrări și ieșiri. Pentru spațiile întunecate au fost alese camere ce înregistrează ireproșabil în condiții de iluminare slabă, soluție potrivită monitorizării depozitelor, dat fiind că stocarea produselor reprezintă o componentă cheie din punct de vedere logistic, unde mii de bunuri sunt descărcate și depozitate într-un cadru de cele mai multe ori întunecat. În același timp, au fost alese camere Speed Dome de 3 Megapixeli pentru o vizualizare mai amplă și pentru supravegherea spațiilor mari într-un mod eficient. În ceea ce priveste managementul și stocarea înregistrărilor, au fost adoptate 22 de NVR-uri (Network Video Recorder) de 32 de canale, cu Hard Disk-uri de 2TB pentru a garanta stocarea unui volum mare de date. Întregul sistem rulează Dahua Smart PSS  (software CMS) pentru control și management central.

"Acesta este primul caz high-end al companiei Dahua în Dubai, chiar dacă inițial consiuliul administrativ al mall-ului nu a avut o atitudine deschisă în ceea ce privește această marcă", a declarat Preetham Moras, director de vânzari al distribuitorului local Gulf Detection LLC. "Până acum au colaborat cu niște firme coreene, însă dupa o serie de teste rigide a NVR-urilor și produselor Dahua, s-au răzgândit. Performanța extraordinară arată stabilitatea și calitatea produselor. Am incredere într-un parteneriat cu Dahua deoarece produsele lor sunt foarte performante și au un cost atrăgător, lucruri preferate de piață", a adaugat Moras.

"Am fost foarte entuziasmat la aflarea veștii că brandul nostru a fost ales, în cele din urmă, pentru Centrul Arab, acest lucru reprezentând un pas mare pentru noi", a declarat Steve Wang, director de vânzari Dahua Technology în Orientul Mijlociu. "Acest lucru arată faptul că marca Dahua se bazează pe performanțele și calitatea produselor sale și că este în plină ascensiune în această regiune."

"Dubai este un tărâm al promisiunilor și vedem o cerere mare în ceea ce privește securitatea în multe sectoare, cum ar fi cel al vânzărilor, transporturilor, divertismentului și să nu uităm de multitudinea de proiecte de construcții care sunt în curs de desfășurare", a adăugat Wang.