Parcul Motorsport din Italia este protejat prin soluții IP Megapixel

Modena, cunoscut și sub numele de "capitala motoarelor", este un oraș antic din Italia. Modena este raiul amatorilor de curse deoarece aici sunt sau au fost amplasate fabrici de producție a mașinilor sport italiene de renume, cum ar fi: Ferrari, De Tomaso, Lamborghini, Pagani și Maserati.

Autodromo di Modena este un parc auto situat într-o zonă foarte cunoscută numită "Motor Valley". Este un loc extraordinar pentru amatorii de sporturi cu motoare, oferind numeroase facilități, mașini rapide și instructori profesioniști care vin din lumea reală a curselor ce oferă instructaj la un nivel superior. Circuitul are o lungime de 2.7km, linia boxelor este formată din 21 de unități, are un sistem nou de telemetrie și o grilă de start bine echipată.

circuit-modena-dahua
dahua-modena

Riscurile unei curse de mare viteză cât și mediul în care se desfășoară acestea au fost factori importanți ce au exprimat dificultatea și complexitatea securității Autodromului din Modena. Două cerințe au fost în prim plan încă din timpul fazei de proiectare și anume: asigurarea unui control de securitate și asigurarea unui control asupra mașinilor și motocicletelor.

A fost luată în calcul și structura circuitului și astfel s-a ajuns la decizia de a instala 24 de camere IP în cele mai importante poziții ale pistei și de speed dome-uri în zonele deschise. Modelele adoptate au inclus camere IP full HD cu senzor de 2 megapixeli (IPC-HF3200) și camere speed dome IP de 2 megapixeli (SD6982A-HN) iar ca dispozitiv de stocare a fost ales super NVR-ul Dahua de 128 canale (NVR6000 ).

Prin soluția software VMS (Video Management System) proprietară Dahua, acest sistem protejează cu brio locul de desfășurare, cu o calitate incredibilă a imaginii, capturând fiecare detaliu, reușind toate acestea într-un mod flexibil și convenabil. Mai mult decât atât, arhitectura deschisă a super NVR-ului, face posibilă implementarea și integrarea pe termen lung a unor noi soluții.

"Prin acest proiect, se dovedește că soluțiile Dahua pot satisface toate cerințele clienților", a declarat Pasquale Totaro, CEO-ul firmei Videotrend, distribuitor Dahua în Italia. "Este foarte important de a oferi accesibilitate produselor propuse. Între timp, clienții cer mereu garanție. În acest moment, consolidarea parteneriatului cu Dahua ne permite să atingem obiectivul de a rămane în frunte pe piață."

"Cursele de mașini reprezintă un simbol cultural al Italiei. Ne simțim foarte onorați că soluțiile și produsele noastre au putut face parte din acest proiect", a declarat Elmer Zhang, director de vânzări Dahua Technology în Europa.

"Așa cum știm, cursele valorifică fiorul și pasiunea, iar produsele de încredere pe care le oferim ar putea contribui la siguranța fiorului și, așa cum a spus distribuitorul nostru local, sperăm ca această colaborare placută să reprezinte un început admirabil pentru cazuri similare în viitorul apropiat", a adaugat Zhang.